De Wiggo WR-SBS18IME Amerikaanse Koelkast review

Beoordeling: (4.1/5)

"Wiggo WR-SBS18IME Review: Stijlvol, Ruim en Slim Ontworpen Amerikaanse Koelkast"

De zoektocht naar de perfecte Amerikaanse koelkast kan behoorlijk overweldigend zijn, gegeven de veelheid aan functies en designs die tegenwoordig beschikbaar zijn. De WIGGO WR-SBS18iME springt er echter uit, en belooft een combinatie van royale opbergmogelijkheden, geavanceerde koeltechnologie en gebruiksgemak. Met een totale capaciteit van maar liefst 513 liter is ruimtegebrek voortaan verleden tijd, of het nu gaat om het bewaren van groot ingekochte boodschappen of het organiseren van smaakvolle partijen. Eén van de opvallende kenmerken van deze RVS Amerikaanse koelkast is het No Frost-systeem, waardoor handmatig ontdooien tot het verleden behoort. Dat bespaart niet alleen tijd, maar draagt ook bij aan een consistentere koeling en langere versheid van voedsel. De ingebouwde waterdispenser met display voegt een vleugje elegantie en gemak toe, terwijl de Super Freeze-functie bliksemsnel invriezen mogelijk maakt, ideaal voor het behoud van vitamines en smaken in diepvriesproducten. Duik met ons mee in deze review waarin we ieder facet van de WIGGO WR-SBS18iME onder de loep nemen.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Energieklasse F (was A+)
Koelruimte 335 liter
Vriesruimte 178 liter
No Frost Ja
Waterdispenser Ja
Display Met externe display
Super Freeze functie Ja
Geluidsniveau 43 dB
Materiaal behuizing RVS

De Wiggo WR-SBS18IME Amerikaanse Koelkast in één oogopslag

Wiggo WR-SBS18IME(X) - Amerikaanse Koelkast - No Frost - Water Dispenser - Met Display - Super Freeze - 513 Liter - Rvs

De Wiggo WR-SBS18IME Amerikaanse koelkast staat glanzend in RVS te wachten om het middelpunt van uw keuken te worden. Met zijn ruime inhoud van 513 liter is deze koel-vriescombinatie ontworpen om uw etenswaren fris en georganiseerd te houden. Een van de meest aantrekkelijke kenmerken is het No Frost-systeem, dat ijsvorming voorkomt en ervoor zorgt dat u nooit meer handmatig uw vriezer hoeft te ontdooien. Hierdoor blijven uw producten niet alleen beter bewaard, maar bespaart u ook tijd en moeite.

Deze moderne koelkast is uitgerust met een waterdispenser die voor directe verfrissing zorgt. Het ingebouwde display zorgt voor een eenvoudige bediening en toont duidelijk de temperatuurinstellingen. Daarnaast is er de Super Freeze-functie, perfect om grote hoeveelheden etenswaren snel in te vriezen, wat bijdraagt aan het behoud van smaak en voedingsstoffen. Het ontwerp zorgt ervoor dat uw producten goed toegankelijk zijn met verstelbare schappen en meerdere deurvakken, wat de koelkast niet alleen praktisch maar ook flexibel maakt.

Voor de energiebewuste consument is het goed om te weten dat deze Amerikaanse koelkast energieklasse E heeft, wat zorgt voor een efficiënte werking. Het geluidsniveau van 43 dB maakt deze koelkast tot een stille achtergrond in het dagelijks leven. Oog voor detail blijkt uit de LED-verlichting binnenin, waardoor u altijd een helder overzicht heeft van uw etenswaren, zelfs tijdens de late avondsnack zoektochten. Bovendien zorgt het elegante RVS-ontwerp voor een smaakvolle toevoeging aan elke keukenstijl.

Het gebruiksgemak wordt geoptimaliseerd door functies zoals de vakantiemodus en de alarmerende signalen bij open deur of temperatuurwijzigingen. Dit zijn slimme toevoegingen die ervoor zorgen dat u met een gerust hart uw dagelijkse zaken kunt uitvoeren, wetend dat uw koelkast u zal waarschuwen bij potentiële problemen. Kort samengevat balanceert de Wiggo WR-SBS18IME Amerikaanse koelkast tussen ruime opslagcapaciteit, geavanceerde technologie en een verfijnd ontwerp, waardoor het een verstandige keuze is voor de hedendaagse huishoudens.

Wat vinden we goed aan de Wiggo WR-SBS18IME Amerikaanse Koelkast

Wiggo WR-SBS18IME(X) - Amerikaanse Koelkast - No Frost - Water Dispenser - Met Display - Super Freeze - 513 Liter - Rvs

Groot Inhoudsvermogen: Met een totale capaciteit van 513 liter is deze Amerikaanse koelkast ideaal voor grote huishoudens en biedt deze meer dan voldoende ruimte voor al je boodschappen.
No Frost Technologie: Dankzij de No Frost-technologie hoef je de vriezer nooit te ontdooien, wat zorgt voor gemak en tijdswinst in onderhoud.
Waterdispenser Met Display: Voor extra gemak biedt deze koelkast een ingebouwde waterdispenser met een modern display, zodat je altijd koud water bij de hand hebt.
Super Freeze Functie: Met de Super Freeze-functie kan je nieuwe etenswaren snel invriezen, wat helpt bij het behouden van de smaak en voedingsstoffen.
Roestvrijstalen Afwerking: Het RVS-design zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling maar is ook duurzaam en makkelijk schoon te maken.
Energiezuinig: Deze koelkast heeft een gunstig energielabel, wat aangeeft dat het apparaat relatief weinig stroom verbruikt en dus milieuvriendelijk en kostenefficiënt is.
Gebruiksvriendelijk: Met een duidelijk display en makkelijk te bedienen instellingen is deze koelkast gebruikersvriendelijk en toegankelijk voor iedereen.
Flexibele Opbergmogelijkheden: De koelkast heeft meerdere planken en opbergvakken die aangepast kunnen worden naar persoonlijke voorkeur, wat zorgt voor optimale benutting van de ruimte.
Stil Ontwerp: Dankzij het ontwerp en de ingebouwde technologie van deze Wiggo koelkast werkt hij relatief stil, wat prettig is in open keukenruimtes of kleinere woningen.
Garantie en Service: Bij aanschaf van deze koelkast geniet je van de zekerheid van garantie en een betrouwbare klantenservice via Bol.com en de fabrikant.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Wiggo WR-SBS18IME(X) - Amerikaanse Koelkast - No Frost - Water Dispenser - Met Display - Super Freeze - 513 Liter - Rvs
Energie-efficiëntieklasse is niet leidend: Een van de minder goede aspecten van de Wiggo WR-SBS18IME Amerikaanse koelkast kan de energie-efficiëntieklasse zijn. Als deze klasse lager is dan A++ of A+++, kan de koelkast meer elektriciteit verbruiken dan de zuinigere modellen op de markt, wat leidt tot hogere energierekeningen.
Geluidsniveau kan hinderlijk zijn: Afhankelijk van het specifieke geluidsniveau van de koelkast, kunnen sommige gebruikers het geluid dat het apparaat maakt als storend ervaren, vooral in open leefruimtes of in een stille omgeving.
Waterdispenser onderhoud: De waterdispenser is een handige toevoeging, maar vereist ook regelmatig onderhoud en schoonmaken om hygiënisch te blijven en optimaal te functioneren. Dit kan als een nadeel worden gezien voor gebruikers die op zoek zijn naar een onderhoudsarme koelkast.
Beperkte flexibiliteit in deurindeling: De indeling van de deuren of de rekken in de deuren is mogelijk niet erg flexibel, wat het opbergen van grotere of ongewone vormen van producten moeilijk kan maken.
RVS-afwerking gevoelig voor vingerafdrukken: De roestvrijstalen afwerking kan gevoelig zijn voor vingerafdrukken en vlekken, waardoor de koelkast er minder netjes uitziet en frequent poetsen nodig heeft om deze schoon en glanzend te houden.
Inbouwmaten en grootte van de koelkast: Door de aanzienlijke afmetingen van de koelkast kan deze wellicht niet in alle keukens passen. Het is belangrijk om de beschikbare ruimte zorgvuldig te meten voor aankoop.
Klimaatklasse beperking: De klimaatklasse geeft aan in welke temperatuuromgevingen de koelkast het best functioneert. Als de koelkast niet geschikt is voor zeer warme of koude omgevingen kan dit de prestaties negatief beïnvloeden.
Lange-termijn duurzaamheid en reparatiegemak: Het kan onduidelijk zijn hoe duurzaam de koelkast is op lange termijn en hoe gemakkelijk reparaties kunnen worden uitgevoerd. Wisselstukken en service moeten beschikbaar zijn om de levensduur van het apparaat te verlengen.

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Grote capaciteit van 513 liter
 • No-frost technologie voorkomt ijsvorming
 • Waterdispenser met display
 • Super Freeze functie snel invriezen
 • Modern RVS design
 • Energiezuinige LED verlichting
 • Geluidsniveau relatief laag
Nadelen
 • Amerikaanse maat kan te groot zijn
 • Waterdispenser vereist regelmatig onderhoud
 • Geen ijsblokjesmachine
 • Minder geschikt voor kleine ruimtes
 • Relatief hoog energieverbruik
 • Installatie kan ingewikkeld zijn

Advies voor kopers

Wanneer u overweegt om de WIGGO WR-SBS18IME Amerikaanse koelkast aan te schaffen, is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal punten. Ten eerste, meet de beschikbare ruimte in uw keuken nauwkeurig op om er zeker van te zijn dat deze koelkast past. Let op de breedte, diepte en hoogte, maar vergeet ook niet de ruimte die nodig is om de deuren volledig te kunnen openen.

Bekijk daarnaast uw huidige en toekomstige behoefte aan opslagruimte. Met een capaciteit van 513 liter is dit een uitstekende keuze voor grote gezinnen of voor mensen die graag in bulk kopen en voedsel op voorraad houden. De No Frost-technologie voorkomt ijsvorming, waardoor u niet handmatig hoeft te ontdooien en uw etenswaren beter bewaard blijven.

Het watertappunt met display is een comfortabel kenmerk voor direct gekoeld water, maar vereist dat de koelkast in de buurt van een waterleiding wordt geplaatst. Overweeg of deze installatie mogelijk is in uw keuken en of dit extra comfort biedt voor uw huishouden. Ook is het raadzaam om naar het energieverbruik te kijken. Deze investering kan op lange termijn invloed hebben op uw energierekening, dus het is verstandig om een model te kiezen dat efficiënt omgaat met energie.

Als laatste, controleer de garantie- en servicemogelijkheden. Het is belangrijk dat u weet waar u terecht kunt voor service en ondersteuning, mocht er iets misgaan met het apparaat. Door over deze punten na te denken, kunt u een weloverwogen keuze maken en jarenlang genieten van uw nieuwe Amerikaanse koelkast.

Conclusie

Wiggo WR-SBS18IME(X) - Amerikaanse Koelkast - No Frost - Water Dispenser - Met Display - Super Freeze - 513 Liter - Rvs

Na een grondige analyse van de WIGGO WR-SBS18IME Amerikaanse koelkast, valt op dat dit model een aantrekkelijke optie is voor grootgezinnen en voor diegenen die houden van ruimte en comfort in de keuken. De dubbele deuren openen de weg naar een royale opslagcapaciteit van 513 liter, waardoor je zonder problemen een grote hoeveelheid boodschappen koel kunt bewaren en overzichtelijk kunt organiseren. Dit maakt het inrichten en bijhouden van je voorraad aanzienlijk eenvoudiger.

Het No Frost-systeem, een van de meest significante kenmerken, elimineert de noodzaak van handmatig ontdooien, wat een uitkomst is voor de drukbezette gebruiker. Dankzij deze technologie blijft de koelkast vrij van ijsophoping, wat zorgt voor een beter behoud van voedsel en een stabieler klimaat binnenin de unit. De toevoeging van de waterdispenser met display geeft bovendien een gevoel van luxe en gemak, aangezien het toegang biedt tot gekoeld water zonder dat de deur geopend hoeft te worden.

Ook opvallend is de Super Freeze-functie, die snel een grote hoeveelheid voedsel kan invriezen. Dit is ideaal na een grote boodschappen trip, omdat het de versheid en voedingswaarde van producten beter bewaart door snel de kern van het voedsel te bevriezen. De RVS afwerking geeft de koelkast niet alleen een moderne en stijlvolle uitstraling, maar maakt het ook duurzamer en gemakkelijker te onderhouden. Het materiaal is bestand tegen vingerafdrukken en gemakkelijk schoon te maken, wat helpt de keuken er altijd op zijn best uit te laten zien.

Ondanks de vele positieve eigenschappen, zijn er ook enige aandachtspunten. Het energieverbruik ligt wellicht hoger dan sommige concurrenten in dezelfde klasse, wat voor milieubewuste consumenten een overweging kan zijn. Bovendien kan de grootte van de unit in kleine keukens een uitdaging vormen, waardoor het belangrijk is om de benodigde ruimte vooraf grondig te meten.

Samenvattend levert de WIGGO WR-SBS18IME een combinatie van functionaliteit, stijl en comfort die het een begerenswaardige keuze maakt binnen het assortiment van Amerikaanse koelkasten. Hoewel de afweging van energie-efficiëntie en ruimte behoefte persoonlijk zal verschillen, is deze koelkast voor de juiste gebruiker een waardevolle toevoeging aan de keuken. De moderne voorzieningen en aanzienlijke capaciteit zullen ongetwijfeld zorgen voor tevredenheid op de lange termijn.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wiggo WR-SBS18IME(X) - Amerikaanse Koelkast - No Frost - Water Dispenser - Met Display - Super Freeze - 513 Liter - Rvs

© 2023 Beste Amerikaanse Koelkast, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten