Inventum-skv0178 review

Beoordeling: (4.5/5)

De Inventum-skv0178: een Amerikaanse koelkast voor een betaalbare prijs, in een prachtig design

Deze prachtige Amerikaanse koelkast van het merk Inventum, is ingedeeld in energielabel A+. Het is een koelkast met mooie zwarte hoogglans deuren. Aan de voorkant is ook de digitale display verwerkt. Met een inhoud van 510 liter heb je genoeg ruimte om al je etenswaren en favoriete dranken goed gekoeld te bewaren. De koelkast is voorzien van superkoel en supervries functies, hierdoor kun je verse producten (of drinken) nog sneller af laten koelen of invriezen. Het vriesgedeelte heeft een No-Frostsysteem, hierdoor zul je vrijwel nooit je vriezer hoeven te ontdooien. 

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Inhoud in liters 510
Afmetingen (HxBxD) 176,5x89,5x69 cm
Energielabel A+
Geluidsniveau 43 dB
Vakantiemodus Ja
No-Frostmodus Ja
Aanpasbaar interieur Ja
Superkoel-vries functie Ja
Verlichting LED verlichting
Inhoud koel gedeelte 335 Liter
Bediening Touchscreen
Energieverbruik per jaar 405 kWh
Snoerlengte 1,7 meter
Gewicht 90 Kilo
Merk Inventum

De Inventum-skv0178 in één oogopslag

Inventum SKV0178B - Amerikaanse koelkast - 2 deuren - Display - Stil: 35 dB - No Frost - Ice-Twister - 548 liter - Zwart

Deze Amerikaanse koelkast is een topper in deze prijscategorie. Met het strakke zwarte design, met hoogglans deuren, is deze Inventum koelkast een echte eyecatcher in jouw keuken. De koelkast heeft het energielabel A+ toebedeeld gekregen, waarmee het een vrij zuinig apparaat is. Helaas heeft deze koelkast geen ijsblokjes-en waterdispenser, maar met zoveel ruimte binnenin de koelkast en vriezer is er ruimte genoeg voor flessen water of het zelf maken van ijsblokjes. Alle lades en plateaus zijn uitneembaar, waardoor het schoonmaken en herinrichten van de koelkast een eitje is.

Wat vinden we goed aan de Inventum- skv0178

Inventum SKV0178B - Amerikaanse koelkast - 2 deuren - Display - Stil: 35 dB - No Frost - Ice-Twister - 548 liter - Zwart

Er zijn overwegend positieve punten op te noemen aan deze Inventum SKV0178. Te beginnen met de prijs-kwaliteitverhouding. De prijs van deze koelkast is zeer acceptabel, zeker gezien de ruimte die je ervoor terug krijgt en het mooie zwarte exterieur. 

Tegenwoordig wordt ook het milieu natuurlijk steeds belangrijker. Deze Amerikaanse koelkast heeft energielabel A+ gekregen, waarmee hij toch aardig zuinig is. Daarnaast is hij voorzien van LED verlichting en heeft hij een vakantiemodus. 

Handig aan deze koelkast is dat de lades en plateaus uitneembaar zijn. Daardoor kun je het geheel naar je eigen wens indelen. Onder de koelkast zijn wieltjes bevestigd, zo kan de koelkast makkelijk verplaatst worden, ook wanneer hij compleet gevuld is. 

De No-Frost technologie zorgt ervoor dat je het vriesgedeelte vrijwel nooit hoeft te ontdooien. Er is een apart compartiment voor ijsblokjes. Het vriesgedeelte heeft een totale inhoud van 175 liter. 

Het apparaat geeft een alarm af wanneer de deuren langer dan 2 minuten open staan. Dit is handig voor zuinig gebruik, maar natuurlijk ook voor de versheid van je gekoelde of ingevroren producten. 

De binnenkant heeft een totale inhoud van 510 Liter. Dit alles is verdeeld over 8 glazen draagplateaus, 2 vrieslades en 2 groentelades. Ook in de deuren zijn nog een aantal extra vakken én een eierrekje. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Wat vinden we minder goed

Inventum SKV0178B - Amerikaanse koelkast - 2 deuren - Display - Stil: 35 dB - No Frost - Ice-Twister - 548 liter - Zwart
De Inventum SKV0178 heeft een geluidsniveau van 43 dB. Dit komt overeen met geluidsklasse C. Dit is dus niet altijd geheel geluidloos, maar ook niet erg veel geluid.

De energieklasse van deze Amerikaanse koelkast is klasse A+. Dit is uiteraard vrij zuinig, maar er zijn koelkasten die zuiniger functioneren. 

In het mooie design hebben ze helaas geen plek overgelaten voor een ijsblokjes- of waterdispenser. Terwijl de meeste Amerikaanse koelkasten dit wel hebben. Ook zijn de hoogglans fronten vrij gevoelig voor vingerafdrukken. 

Aan de buitenkant van de koelkast warmen de zijkanten soms snel op, dit voornamelijk met warmer weer, wanneer de koelkast hard zijn best moet doen alles koel te houden. 

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Energiezuinig, label A+
 • Ruime inhoud van 510 Liter
 • Ijstwister
 • Prachtig hoogglans design
 • No Frost systeem
 • Modern en strak design
 • Koel en vriesgedeelte gescheiden
 • Aanpasbaar interieur
 • Vakantie modus
 • zuinige LED verlichting
 • Goede prijs-kwaliteit
 • Verrijdbaar d.m.v. wieltjes
Nadelen
 • Geen waterreservoir aanwezig
 • Niet te koppelen aan mobiele telefoon, apps of WIFI
 • Geen dispenser voor water en ijsblokjes
 • Vingerafdrukken zichtbaar op hoogglans
 • Werkt niet geheel geluidsvrij

Advies voor kopers

Voordat je een Amerikaanse koelkast gaat aanschaffen, is het belangrijk te bedenken op welke plek je deze wilt gaan plaatsen. Zoals bij deze Inventum SKV0178 is het handig om aan de zijkanten wat ruimte over te laten, zodat de warmte kan ontsnappen. Ook de precieze afmetingen van de ruimte waar de koelkast komt te staan, zijn goed om vooraf te bepalen. Je wilt natuurlijk niet dat je een paar centimeter aan ruimte tekort komt. Omdat deze Amerikaanse koelkasten vrij groot zijn, verbruiken ze doorgaans ook meer energie. Daarom is het aan te raden om altijd voor label A of hoger te gaan, dit is beter voor het milieu en zo kun je de energiekosten nog wat drukken.

Conclusie

Inventum SKV0178B - Amerikaanse koelkast - 2 deuren - Display - Stil: 35 dB - No Frost - Ice-Twister - 548 liter - Zwart

Als je een scherp geprijsde Amerikaanse koelkast wilt aanschaffen, zou dit een goede koop kunnen zijn. Met zijn energieklasse A+ is hij redelijk energiezuinig. De LED verlichting, het deuralarm en de vakantiemodus kunnen bijdragen aan de zuinigheid qua energieverbruik. Voor deze prijs krijg je een geweldige eyecatcher, een opvallende koelkast in hoogglans zwart design. Klein minpuntje is dat aan de voorkant de dispenser voor ijsblokjes- en koud water ontbreekt, maar dit wordt goedgemaakt door een apart compartiment voor ijsblokjes aan de binnenkant.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Inventum SKV0178B - Amerikaanse koelkast - 2 deuren - Display - Stil: 35 dB - No Frost - Ice-Twister - 548 liter - Zwart

© 2024 Beste Amerikaanse Koelkast, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten